LinkedInYouTubeTwitter

2003 Nieuwe plannen rond onderwijshuisvesting

Op donderdag 19 maart 2020 spreken we elkaar vanwege de corona-crisis telefonisch. Het is wat behelpen met soms kinderen en bliepjes op de achtergrond, maar al met al toch veel uitgewisseld. Een prima aftrap van het netwerk.

Aftrap

We starten met een kennismakingsrondje, inventariseren de gesprekspunten en bespreken ons gezamenlijk optrekken in Bouwstenen-verband (vooruit komen en samen sterker). De corona heeft enorm veel impact op scholen waardoor er nu even geen tijd en aandacht is voor de huisvesting. 

Verduurzaming

Via de enquête-resultaten komen we op de verduurzaming van de gebouwen, de financiële bijdrage van scholen voor de extra investeringen, samenwerking met de markt en ervaring met nieuwe techniek. De Routekaart Maatschappelijk Vastgoed is behandeld in de VNG-commissie EKEM en binnenkort ook in het VNG-bestuur. Drie gemeenten hebben de routekaart ontvangen, gaan hem lezen en zullen hun bevindingen delen. Voorlopig nog weinig uitzicht op financiering vanuit Den Haag.

IHP

Diverse gemeenten hebben een IHP uit 2015 en zijn bezig met een update. De concept-handreiking (handig voor de gedachtenvorming) gaat ook rond. Benieuwd hoe zaken als passend onderwijs, arbeidsparticipatie, energie en klimaat hierin zitten. Twee gemeenten zijn flink bezig met groene schoolpleinen als openbare ruimte. Ook daar gaan we stukken van delen. Hetzelfde geldt onze bevindingen voor de model-verordening. 

 

De twee kennismakers in het gesprek sluiten definitief aan. We spreken af dat we de contactgegevens delen zodat we elkaar ook bilateraal weten te vinden.

 

Meer informatie

Bijgaand linken naar informatie over:

 

 

What's next?

Ook in tijden van corona helpen we iedereen graag vooruit. Bel of mail met elkaar of met ons als je wensen, ideeën, vragen of opmerkingen hebt.

 

De volgende bijeenkomst staat gepland voor 17 september 2020,  maar wellicht zien we elkaar ook tussendoor nog. Blijf gezond!