LinkedInYouTubeTwitter

Verduurzamen

Image
7 stappen

Veel gemeenten hebben de ambitie hun vastgoed te verduurzamen. Ben je daar ook mee aan de slag? Handig om dan bij het netwerk aan te haken! We delen kennis en ervaringen met elkaar.

Waarom dit netwerk?

De verduurzaming behelst meer dan de energietransitie. Daarom gaan we op zoek naar verbreding. Hoe kunnen we de andere duurzaamheidsthema's meer in ons werk integreren? Het stadium dat de verduurzaming geld kan opleveren door energie te besparen zijn we voorbij. Het gaat om extra kwaliteit die extra geld kost.

 

Uit het hele land zijn mensen aangehaakt. Dat levert mooie resultaten op. Het netwerk heeft met al haar expertise eerder al een bijdrage geleverd aan de Routekaarten voor de verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed (2018), de 7 stappen van de VNG-routekaart vertaalt naar aandachtpunten, tools en houvast. De resultaten vind je bij publicaties. Daar waar nodig en zinvol laten we onze stem horen, onder andere aan de Klimaattafel voor de gebouwde omgeving.

Wie doet er mee?

Iedereen die zich bezig houdt met verduurzamen van maatschappelijk vastgoed is welkom om deel te nemen!

Hoe werkt het?

Doel van de deelnemers is de duurzaamheidsambities van de eigen organisatie een stap verder te brengen door samen op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. 

  • Deelnemers weten elkaar te vinden voor collegiale uitwisseling. Ze komen een paar keer per jaar bijeen rond een specifiek thema (zien, ervaren, uitwisselen, vertalen naar eigen praktijk);
  • En ze denken in Bouwstenen-verband actief mee met landelijke ontwikkelingen.

Thema's en bijeenkomsten 2022

Er zijn heel veel thema's die in 2022 aandacht vragen, maar we gaan in ieder geval aan de slag met circulariteit (hoe vraag en aanbod bij elkaar brengen) en monitoring. Dat doen we op:

Tevens zijn de deelnemers aan het netwerk van harte welkom bij onze actualiteitencolleges (gratis voor partners), waaronder een eentje over de NEN 8026 of wet Omgevingsvisie. Meer info hierover volgt.

 

 

Meedoen?

Dat kan! Sluit je aan bij het netwerk en werk mee aan een duurzamere samenleving! Voor vragen over het netwerk of over het partnership neem je contact met ons op via 033-258 4337 of info@bouwstenen.nl

Organisatie & informatie

De organisatie is in handen van José Ietswaard van Bouwstenen. Heeft u vragen of wensen? Zij staat u graag te woord.

José

José Ietswaard

Bouwstenen

033 - 258 4337

 

Meer informatie