LinkedInYouTubeTwitter

Buurtkamer 's Gravenzandelaan

Buurt of wijk
Schildersbuurt
Bestanden
Soort onderneming
Omschrijving

De buurtkamer is een "huiskamer” in een reguliere woning in de wijk, met een woonkamer, een keuken, een computerruimte en een kinderspeelhoek. De buurtkamer is een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Door de centrale ligging is het voor iedereen goed bereikbaar.De buurtkamer is bedoeld voor iedereen uit de buurt, vanaf 23 jaar en ouder.

Vrijwillige buurtbewoners bekijken samen welke activiteiten er kunnen plaatsvinden en zij voeren dit ook uit. Ze zorgen zelf voor docenten en gastheren/vrouwen maar ook voor deelnemers aan de activiteiten of voor een inloop. Activiteiten zijn altijd tijdelijk en afhankelijk van de belangstelling.

Voorbeelden van activiteiten: taallessen, computercursus, naailessen, bloemschikken, bingo, karaoke-avond, buikdansen, aerobics. Voor sommige activiteiten moet uitgeweken worden naar een andere ruimte die beter geschikt is. (buikdansen en aerobics). Maar er zijn ook een aantal “nieuwe” activiteiten, zoals een verzamelpunt om kleding in te zamelen. Doordat de buurtkamer voor alle bewoners toegankelijk is, is het een goede plek om elkaar te ontmoeten. Hierdoor kunnen de verschillende culturen en verschillende leeftijden met elkaar in contact komen. Ook zijn de meeste activiteiten voor zowel vrouwen als mannen bedoeld, waardoor het echt een gemengde groep wordt.

Jaar in gebruikname
Eigenaar onderneming
woningcorporatie
Beheerder
woningcorporatie
Partijen

De buurtkamer is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen BOOG, HaagWonen, de gemeente en Humanitas. Humanitas (afdeling Haagland) begeleidt de vrijwilligers. Stichting BOOG heeft het vooronderzoek gedaan. HaagWonen beheert de buurtkamer.

Straat
's Gravenzandelaan 133
Plaats
Den Haag
Geocode
POINT (4.29677 52.071342)
Postcode
2512 JL